26 May 2009

Beebitekk Tiiu beebile / Babyquilt for colleague

Beebitekk Mis ma muud ühele lapsehoolduspuhkusele minevale emale ikka kingin kui beebiteki. Kuna lapse sugu ei ole teada, siis sai tekk tehtud rohelistes-kollastes toonides. Ja hiljem kuulsin veel seda, et need värvid läksid väga täkkesse, kuna lapse esimene voodi on ka rohelistes toonides. Tekile panin kaasa Pampers Wipes'i karbi. Teki mõõt 80x100cm Pildid on väga kehvad, kuna mu fotokas endiselt streigib ja ei taha koostööd teha :( Materjal: Eesti Tekstiil ühekordne vatiin Kahjuks avastasin Eesti Tekstiilis, et enam nad ei müü seda 70% villavatiini. Nii kahju. I made a babyquilt for my colleague, who left to maternity leave. As the baby's sex is unknown, i made it in yellow-green tones. And as i heard later, it was perfect choice, as baby's first bed has also green tones.

18 May 2009

Kristi kingitus

Kristi on meie seltskonnas teada-tuntud kokk. Tema juures tunneme end alati teretulnuna ja ta võlub mitte millestki imamaitsvaid asju välja. Ta toob reisidelt kaasa huvitavaid veine, maiustusi ja juustusid. Tema kokkamistulemustes ei pea kunagi pettuma. Tal oli eelmisel neljapäeval sünnipäev. Kunagi ammu-ammu rääkis ta, et ta tahaks saada omale muhumustrilist läpaka kotti. Minus tärkas kohe idee... Läpakakotti ma valmis ei oleks jõudnud, aga poekotiga poleks probleemi. Minu mõte oli teha poekott, millele joonistan muhumustrilisi elemendikesi ning koti oleks täitnud ökotoodetega. Vahepeal tuli aga Effil veel üks mõte. Kristil on unistus kunagi teha oma kohvik. Meil kõigil oleks seal oma roll. Mõte oli siis talle üks päevik-album kinkida, kuhu ta saaks retsepte kirja panna või hetkemõtteid. Õnneks on olemas Viki kes teeb imelisi köitmistöid. Saatsin talle meie soovid ja Viki tegi selle päeviku välk ja pauk valmis ning toimetas selle mulle lausa ukse ette. Tulemus oli täpselt selline nagu ma lootsin ja isegi veel parem. Ja päevik-album ja minu poekott sobisid omavahel nii hästi.Suured aitähhid veel kord Vikile!!! Poekoti tegin naturaalsest linasest, millele joonistasin tekstiilivärviga muhutikandi elemente ning osalise mustri Muhu poisi kampsunikirjast. One of our friends had birthday last week. This shopping bag is made out of natural linen and i draw some our folk patterns on it. This wonderful selfbinded diary-album is made by Viki.

11 May 2009

Täiesti tegutsemas veel / Not gone, still sewing

See pilt pulmafotodelt välja lõigatud. Pole just parim, aga väheke aimu ikka :) (Indrek Susi)
Ilmatuma pikk ja tühi vaikus on postitamistes. See aga ei tähenda üldse, et ma ei oleks vahepeal midagi õmmelnud. Vastupidi, valminud on päris mitu-mitu asja ja valmimas on mõningad ning plaanis on veel rohkem. Aga asjalood on sedasi, et mu fotokas streigib ja ma ei saa hetkel pildistada. Sellest on nii kahju, sest kannatab ka mu kokkamise blogi. Aga mis parata, ehk ta võtab veel eluvaimu sisse :) Käisin esimesel mail pulmas ja õmblesin omale selleks peoks riided. Seda pluusi olen korra varem ka õmmelnud, aga see ei tulnud väga hästi välja. Tegin liiga suure numbri (kuna ise olin ka too kord hulka suurem) ja see ei istunud hästi. Nüüd usaldasin lõiget ja soovituslikku suurusnumbrit. Tuli välja küll. Veidikene võib-olla on liibuvam kui mulle meeldiks, aga no ma loodan, et ma mingil ajal ikkagi suudan oma eesmärgi täita ja viimased lisakilod maha süüa. Siis peaks see pluusike väga hästi sobima. Seelikuks oli plaanis hoopis teine lõige tegelikult, aga selle kangaga see lõige ei sobinud üldse. Proovisin seda selga ja ma nägin välja nagu heinakuhi. Õnneks ei olnud kangas täiesti rikutud ja ma sain sealt välja lõigata tavalise a-lõikelise seeliku. All on õhuke voodririie, millele õmblesin paar tülliriba. Lõpptulemusega jäin väga rahule. Pluus BWOF mudel 112 materjal: trikotaaž Abakhan Fabrics Seeliku lõige ise joonistatud materjal: õhuke krepitaoline kangas (tegelikult vist kardinariie) It's been a very long pause between my last post. It's not because i haven't sewed anything. Au contraire, i've been busy sewing, some things are still on makeing and so many things in plan. Thing is, that my camera don't work. Hopefully i'll get it back in order soon. So, i was in wedding on 1st of May and i sewed myself new outfit for this day. I've done once the top before, but it didn't come out very well. This time i trusted measurements and myself more and it came out very well. Maybe a bit too close fit, but it's OK. For skirt i planed one other pattern, but i looked like haystack. Fortunately fabric wasn't totally ruined and i cut out simple a-line skirt. Below is flimsy lining. I sewed on lining two rows of tulle. I'm very happy with the final result. Blouse BWOF model 112 material light weight jersey Skirt - made pattern myself material light weight crepe
Related Posts with Thumbnails