30 September 2010

Stiliseeritud kampsun / Upcycled cardigan

Sellel kampsunil oli varem lisandiks kõigest samast lõngast kootud vöö. Aga see on ju nii tavaline! :)Võtsime vöö ära ning piha rõhutamiseks sättisime hõlmad nii, et vööd poleks vaja ning kinnitasime selle tikitud prossiga. Sel hooajal on aga militaar-stiil väga moes, seega kasutasin ära selle nüüdseks kasutuks muutunud vöö ning lisasin õlgadele "pagunid". Pagunid said tikitud samade toonidega nagu prossgi.
This cardigan had a simple knitted belt. But this is so ordinary! :)We skipped the belt and to accentuate the waist, we set the cardigan hems without it and fastened with embroidered brooch. Military style is totally in, so I used the belt to create shoulder patches. Embellished with the same yarn as on the brooch.

28 September 2010

Kingitused / Presents

Prossid Kristile / Brooches for Kristi
 Usun, et ma pole ainuke käsitööline, kes ei taha väga poest kingitusi otsida vaid parema meelega teeks kingituse ise valmis. Tihti on aga nii, et seda kingitust on vaja KOHE, tunni või paari pärast. Nii kähku valmivad mõned ehted või aksessuaarid nagu kõrvarõngad või prossid. Vahel kui natuke rohkem aega on, siis jõuab ka mõne väikese koti valmis teha. Aga eriliseks lemmikuks on mul kujunenud teetassi-nõelapadjad. Ma tõsiselt naudin nende tegemist ning tulemus on alati nii erinev. Suve jooksul on selliseid hädaolukordi nii mõnigi kord ette tulnud. Siit siis väike ülevaade.
Kott Piretile / Handbag for Piret
I believe, I'm not the only craftster, who don't want to buy a gift from the store, rather makes it herself. And it's not very rare, when you need this present NOW, in a hour or two. You can prepare that fast some jewelry or some accessories like earrings or brooches. Sometimes if you have a little more time, you can make a bag or purse. But my favorites are teacup-pincushions. I really enjoy making them and the result is different every time. During the summer I had few of these emergencies. This is an overview of these presents.
Nõelapadjad Piretile ja Eelikale / Pincushions for Piret and Eelika

27 September 2010

Blogide jälgimine / To follow blogs

Mina külastan hästi palju blogisid, vähemalt mulle endale tundub nii. Meie hulgas on nii palju huvitavaid inimesi, kes tegelevad mõne hobiga nagu kokkamine või käsitöö, reisivad mööda ilma ringi, jagavad nõuandeid sisustuse vallas. Paari aasta jooksul, mil ise olen blogija, on minu blogide kollektsiooni kogunenud paras hulk toredaid kirjutajaid, keda huviga jälgin.
Aastaid kasutasin jälgimiseks Bloglines'i tasuta teenust. Sai mõnusasti teemade kaupa foldereid teha, ebahuvitavaid kustutada ning uusi blogisid lihtsalt lisada. Blogide lugemine oli ka mõnus. Klõpsasid lihtsalt folderis olevale nimele ning postitus ilmus kõrvalolevasse aknasse ilma blogi vilede ja pillideta. Kahjuks panem Bloglines oma uksed esimesel oktoobril kinni ning mul tuli uus teenusepakkuja leida.
Selle käigus sain teada, et sellise süsteemi nimi on agregaator. Neid agregaatoreid on saadaval erinevaid. Mõned on sellised, mille pead alla laadima ning installeerima oma arvutisse, teised on veebpõhised. Mina tahtsin leida veebipõhist, kuna siis saan sinna sisse logida ka mujalt kui ainult oma koduarvutist.
Minu uueks sõbraks on Feedlooks. Väga lihtsalt sain oma Bloglines'is olevad feed'id uude süsteemi ringi tõsta. Uue järjehoidja puhul meeldib mulle see, et blogisid lugedes avaneb blogi originaalkujundus ning  ma saan otse feedlooks'ist kommentaare lisada. Bloglines'iga avanes blog uues aknas. Olen seda uut süsteemi nädalapäevad kasutanud ning olen igati rahul. Soovitan :)

No long post in english this time, sorry folks.
Long story short, as my previous blog following system is closing down, I had to find myself new one. Instead of Bloglines I'm useing Feedlooks and I'm really enjoying it.

24 September 2010

Aitäh, et olete olemas / Thank you for beeing there for me

Mul on tohutult vedanud oma sõpradega. Mul on nii hea meel, et te mul olemas olete! :) Olete mulle väga kallid.
Aitäh / Thank you!
I'm so lucky to have such a wonderful friends. I'm just so happy, that I have you guys! :) I love you all so-so much.

16 September 2010

Villased bolero-jakid / Wool bolero-jackets

Bolero-jakid / Bolero jackets
Eelmisel nädalal tegime ühe hästi vahva tellimustöö. Kliendil oli vaja kingitust oma 85-aastastele kaksikutest tädidele. Tädid on kunagised õmblejad. Oma 80. juubeliks õmblesid nad oma peoks roosad kleidid. Neile meeldivad rahvuslikud mustrid ja -stiil. Mõtlesime siis välja tegumoe ning asusime tööle. Erika õmbles ja mina tikkisin. Aega oli meil poolteist päeva. Leidsime salongi riiulitelt hästi mõnusa pehme villase materjali jakkide jaoks ning mõnusa triibukanga kantidele. Jakid tulid hästi rõõmsad ja hästi mõnus oli neid tikkida. Ette panime haagist kinnise. Lisaks tegime veel prossid, mida saab samuti kinnisena kasutada või vastavalt tujule ringi tõsta, just sinna kuhu värvilaiku tarvis.
Loodame, et kingitus saajatele meeldis ning jakid hoiavad neid mõnusalt soojas.
Taskud ja brossid / Pockets and brooches
Last week we had a super great order. Customer needed a present for her 85 year-old twin aunts. Aunts used to be seamstresses and for their 80th birthday they sewed themselves pink dresses. They like folk style and patterns. We designed a pattern and started to work. We had only day and a half to finish this project. We found really soft woolen fabric from our stashes for the jackets and striped fabrid for the edgning. Jackets came out really beautiful and cheerful, just like the aunts. The fabric was a bliss to embroider. There is hook closure at front. I made a brooch also, which you can use as closure or attatch it where ever you need to add some color.
I hope the twins liked their presents and the jackets will keep them warm.
Talje / Waistline
Related Posts with Thumbnails