23 September 2008

CD plaatide album

Mõni aeg tagasi oli mu äiakandidaadil sünnipäev. Minu poolt sai talle kingitud üks temaatiline kingitus. Tema puhul on õnneks lihtne kingitust leida: mõni hea raamat või head muusikat. Mina üritan siis teha kingitusi, mis on nende kahe teemaga seotud. The Beatles, Abbey Road Few weeks ago my lifepartner's father had birthday. I made him one thematic present. By him it's easy to find present. One good book or some good music. So i try to make presents, what are related to these two themes. The Beatles, Abbey Road

18 September 2008

Sümbolitega seelik / Skirt with symbols

Eelmisel suvel alustatud ja sel suvel viimaks valmis saanud seelik. Tegin selle seeliku eelmisel aastal, et Viljandi folgile minna. Sain selle valmis ja läksin ka folgile. Kuid polnud ette nähtud, et see jääks lihtsalt halliks seelikuks. Me polnud veel poolt päevagi olnud, kui mul õnnestus seelik katki käristada. Kes on Viljandis käinud, see teab, et seal on tänavatel suured maasikad (googli otsinguga tuli see välja ja mul on tunne, et see on see sama maasikas ;). Ühes konkreetses maasikas aga peitus üks polt. Ja see polt käristas mu seeliku katki, kui ma maasikalt ma hüppasin. Oma süü eks, on vaja siis igale poole ronida :) Noh, kuna meil ei olnud plaanis ööseks jääda, ei olnud mul teisi riideid kaasas. Leidsin õnneks Meistrite hoovist mõned käsitöölised, kellelt sain niiti nõela, et auk kinni õmmelda. Õmblus ei jäänud aga sugugi kaunis ja kui ükskord koju jõudsin, teadsin, et sellega tuleb kindlasti midagi ette võtta. Ja nii mul tuligi mõte, et ma tikin mõned rahvuslikud sümbolid seelikule, mis peidaks selle koleda traagelduse mu tagumikul. This skirt was started last summer and finished this summer. I made it last year, for going one folk festival. I got it ready and also went to this event. But it wasn't ment to be just a plane gray skirt. We weren't there even a half day, when i managed to rip this skirt. Who's been in Viljandi, knows that there are these big strawberries. (found this pic on google search and i have a feeling, that's the same strawberry ;) On one particular strawberry was one big bolt. This bolt ripped a hole to my skirt, when i jumped down. My own fault, don't have to climb everywhere, right :) Well, we didn't plan to stay for the night and i didn't have any other clothes with me. Luckily i found some yarn and needle and sew this hole together. But this seam was everithing but beautiful. So, when i finally got back home, i knew, i need to do something about it. So i got this idea to embroider these folk symblos on it, which will hide this ugly seam on my butt.

12 September 2008

Püksid ja seelik / Trousers and skirt

Praeguseks mu lemmikpüksteks saanud. See lõige sobib väga hästi mu figuuriga :) Püksid on mõnusast kukkuvast kangast. Kõndides lehvivad ümber säärte. Mõnus! Muutsin ainult nii palju, et jätsin taskud ära. Sellised taskud loovad illusiooni veel laiematest puusadest ja seda me ju ometigi ei taha :) Mugav! :) Materjal: Abakhan Fabrics Lõige - BWOF 4/2008, mudel 124 These trousers became my favorite. This cut works fine with my figure. Very comfy! :) Made one alternation. Skipped these side pockets. That kind of pockets make illusion of more wider hips and that we don't want :) Pattern - BWOF 4/2008, model 124 Üks suvine seelik. Kuna sel suvel on ilmad nii külmad olnud (seda on näha ka mu valgetest säärtest), siis sellega eriti käia pole saanud. Seelik veidi lühike, et kontoris patseerida, seega tegin juurde retuusid. Ma unistasin väga pikalt retuusidest :) Osta ei raatsinud, neid on ju nii lihtne ise teha! :) Seelik: Materjal Abakhan Fabrics Lõige - Burda Easy Fashion F/S 2007, mudel 2A Retuusid: Materjal Abakhan Fabrics Lõige - Käsitöö (numbrit ei mäleta) One summer skirt. We didn't have many warm days this summer (as you can see of my pale calves), so i couldn't wear it much. Skirt is also a bit short for office day, so i made matching leggings. I dreamt long time of leggings. Didn't dear to buy, because these are so simple to make! :) Skirt: Pattern - Burda Easy Fashion F/S 2007, model 2A Leggings: Pattern - local craft magazine

11 September 2008

Iiri Kunn / Irish King

Üks mu hea sõber läks Prantsusmaale õppima. Selleks puhuks sai talle tehtud üks hüvastijätu kingitus. Me kutsusime teda Iiri Kunniks. Seletada, kuidas ta selle nime sai, oleks liialt pikk ja isiklik ja teistele mõistmatu. Selle põlle kujundus näitab väga ilmekalt ja ehedalt Iiri Kunni olemust, kes lühidalt öeldes on üks väga karm, jõhker, hoolimatu, kuid sisimas väga hea ja õiglane mees. Iiri lipp ja KUNN on siis lühend ta nimest. "Verised" käejäljed ja haavliaugud (mis on muideks ehtsad) on tõestus Iiri Kunni karmidest tegudest. Sini-must-valge vasakul pool, südame pool, on tema kodu ja kindlus, Prantsusmaa lipp on sümbol tema tulevikust. Seda põlle oli väga lõbus teha. Alates püssipaukudest haguhunnikusse kuni värvi pritsimiseni vannitoas. Iiri Kunn võttis selle põlle kohe omaks ning ütles, et kannab seda iga kord, kui süüa teeb. Mul on selle üle väga hea meel. Soovin talle õnne ja edu! Tegudeni, Iiri Kunn!!! One of my very dear friends went to study to France. I made him farewell present. We called him Irish King. To explane, how he got the name, would be very long and personal and maybe a bit hard to follow. This design shows very vividly and realistically essence of Irish King, who is shortly very harsh, brutal and careless, but inside very good and fair man. Irish flag and KUNN is abbreviation of the name. Bloody hand prints and shot holes (which by the way are real) is a proof of harsh acts by Irish King. Blue-black-white (Estonian flag) on the left side, hart's side, is his home and fortress, flag of France is symbol of his future. I had a lot of fun making this apron, starting with real gun shots to wood pile till splashing paint in bathroom. Irish King loved the apron and said, he will wear this every time he cooks. I'm very pleased :) I wish him best luck.

03 September 2008

Hõlmikpüksid / Wrap-pants

Leidsin surfates ühe hästi lihtsa tutoriali, et oli lausa võimatu ja lubamatu mitte neid pükse õmmelda. Ma sattusin neist nii vaimustusse! :) Püksid on väga mõnusad kuuma ilmaga (mida meil see aasta kahjuks enam tulemas pole). Sääred on nii laiad, et kõndides tekib kena tuuleke, mis sääri jahutab :) Ainuke miinus on see, et tualetis on ebamugav käia... :) I found this super-easy-to-follow-tutorial, which was almost like a crime not to sew them. I fell in love these pants already on pictures! :) Pants are irreplaceable with hot weather (which we won't have on this year anymore). Legs part is so wide, that they create some wind around your calves. Only minus is to got to toilet... :) Thank you Laupre for this wonderful tutorial!
Related Posts with Thumbnails