18 February 2010

Kevadised ja satsilised / Spring-feeling and ruffles

 Mulle meeldib vahel lihtsalt poodides ringi käiva ja rõivaid vaadata. Hiljem üritan need oma märkmikku üles joonistada. Kui ma kunagi tubliks hakkan ja rohkem õmblema hakkan, siis on kust ideid võtta. Samuti on mul arvutis kümneid kaustu erinevatelt disaineritelt-poekettidelt nende kleitidega, pluusidega, jakkidega, mantlitega, kingadega jne. Lisaks terve kaustikutäis ajakirja väljalõikeid. Kõik inspiratsiooniks. Mõni lahe värvikombinatsioon või lihtsalt üliäge disain. Keegi hiljuti ütles üliarmsalt "Mu romantikasoolikas on väga lühike". Kardan, et see kehtib ka minu kohta. Ma olen vist oma loomu poolest liiga praktiline. Mulle väga meeldib neid vaadata ja näppida, aga enda loomingus või rõivastuses kasutan vähe.
Niimoodi ringikäies sattusin ühte poodi. Poe stangedel ja riiulitel ei olnud väga vaimustavaid asju, aga leidsin laualt kataloogi, mis oli täis imelisi asju. Jätsin nime meelde ning kodus toksisin nime sisse. Leidsin omale uue lemmiku :)
Ei tea, millest see küll viimasel ajal on, aga kipun jube kergesti armuma :)
P.S. Kõik pildid St.Martin koduleheküljelt 
 

Sometimes I just like to walk and shop with my eyes in different shops. Later I try to scetch some designs into my notebook. One day, when I'm a good girl and start to sew for myself more, I have a great inspiration book. I have dozens of files in my computer with different designers and collections outfits. Also a scetchbook with magazine cutouts. All are giving me an inspiration. A cool color combo or just a supercool design. I'm not very romantic in my creations and clothings. I really love to watch such things, but I don't use this line much. Perhaps I'm just too practical for this.
I was surfing in some shops the other day again and found myself in this one shop. There wasn't much interesting at the shelves and on displays. But I found a catalog at the coffee table. It was full of wonderful stuff, I was really impressed. I remembered the name, went home and searched from the web. And I've found myself a new favorite. I fell in love with these designs! New file full of amazing designs.
Don't know why, but I tend to fall in love often these days :D
P.S. All pics from St.Martin homepage 

17 February 2010

Ma olen hämmingus / I'm stunned

 by namolio
Leidsin eile Flickri Favoritsides kolades ühe imetoreda poekese. Ma kondasin ta poes ringi ja ma lihtsalt armusin ära! :) Need nunnud ümmargused nõelapadjad ja linane materjal! Rohkem pole mu südame võitmiseks vajagi!
Tegemist on kunstnikuga, namolio, kes päevasel ajal teeb graafilist disaini ja öösel teeb käsitööd. Peale selle teeb ta ka imelisi fotosid. Ideaalne kooslus!
Vaadake ringi ta poes ja astuge ka Flickri albumist läbi. Lihtsalt imeilus! Ma olen sõnatu ja seda ei juhtu väga tihti :)
Kõik pildid namolio poest
by namolio
Thanks to Mitsy and Flickr Favorites, yesterday I found this amazing artist. I browsed through her shop and I just fell inlove! :) These supercute round pincushions and linen fabric! You don't need more to win my heart!
This is an artist, namolio, who at the daytime is graphic designer and at night makes craft. Besides that, she makes incredible photographs. Perfect combination!
You just must go to her shop and pop into her Flickr album. Just amazing! I'm speecless and that doesn't happen very often :)
All pics by namolio

16 February 2010

Flickr Favorites - Teacup pincushions

Ja see nädal ongi käes! Iga päev saab salongis Teeme TeistMoodi teha imeilusaid nööpnõelapatju. Asukoht Tulika 19 ja info gruppide kohta leiad Käsitööriigi blogist.
Valisin siia erinevaid nõelapatju Flickri albumitest. Meie nõelapatjadest tuleb loodetavasti lõpuks üks tore näitus.
Vaata Artmindi blogist ka teisi ilusaid Flickri mosaiike.
 
Teetassi nõelapatju üle terve maailma / Teacup pincushions all over the world :)

This week is all about teacup pincushions for me :) The big craftevent has started. First pincushions are ready and more comeing every day.
Visit Artmind's blog for more fun mosaics and perhaps you wanna play along.

11 February 2010

Eesti on käsitööriik / Estonia is handcraft country

Minu nõelapadi / My pincushion
16. - 20. veebruarini (teisipäevat laupäevani) toimuvad salongis "Teeme TeistMoodi" ühised nõelapatjade meisterdamise õpitoad, milles oodatakse osalema 100 huvilist. Tehakse vahvaid tassi-patjasid.
Materjalidena kasutatakse teise ringi puuvillaseid ja linaseid kangaid-nööpe-paelu-pitse. Ka topsid, mille sisse padjad tehakse, on oma teise elu alguses või hoopis hävitamisele mõeldud tootmisjäägid.
Õpitoas mahub korraga osalema ligi 10 inimest ning igal päeval toimub 2-3 õpituba (nii päevasel kui ka õhtusel ajal). Oodatud on nii üksiküritajad, sõpruskonnad, kollektiivid.
Valmis tehakse 227 nõelapatja, mis antakse üle kohalike omavalituste esindajatele sõnumiga väärtustada ja arendada kohalikku käsitöökultuuri.
 Tassi valik / Choosing a cup
Mina olen üks vabatahtlikest grupi juhendajatest, kes on padjaklubilistele nõu ja jõuga abiks, et valmiks imeilusad-romantilised nõelapadjad. Minuga saate meisterdama tulla laupäeval 20. veebruaril kell 12.00.
Panen siia ka lingi juhendile, kui keegi tahab juba varem kodus harjutada :)
See saab üks tore laupäevane hommikupoolik olema! :) Ootan teid! :)
P.S. Kogu üritus on tasuta. Kõik materjalid ja töövahendid on kohapeal olemas. Kui Sul on aga kodus mõni tass, tops, väike kausike niisama kasutult vedelemas, võid need kaasa võtta ja sellele õilsale üritusele oma annetusega suurema panuse anda. 
P.P.S Kogu see kaunis padjaklubitamine toimub Tallinnas, Tulika 19, salongis Teeme TeistMoodi
Pildid Terjelt.
There's this wonderful event to happen in Estonia. During next week, there will be workshops, where very romantic and lovely pincushions will be made of reused materials. 227 pincushions that will be made, will be sent all over to Estonia to small towns and villages as a message to their leaders, that small craft clubs and events are happening and they should support them.
I'm one of the volunteers, who will help and guide through making these pincushions. All workshops are free and all materials are included.
 

09 February 2010

Ehete postitus / Jewelry post

Teine katse / Second attempt
Olen hetkel sellises faasis, kus tahaks peale tikkimise vahelduseks ka muud teha. Vahel tuleb lihtsalt peale selline tunne, kus kõik tundub ainult allamäge minevat. Pole aega, pole ideid, pole motivatsiooni... Selline tunne valdas mind mõni aeg tagasi. Siis sattusin aga rääkima hästi toreda inimesega, kes pani mind mõtlema ning mõistsin, miks ma nii tundsin. Seega võtsin aja maha ning korrastasin peas oma mõtteid. Alati ei jõua kõike ja ei juhtu mitte midagi, kui mõni asi nimekirjast jääb linnukeseta.
Minu esimesi kõrvarõngakatsetusi olete juba näinud. Ostsin omale ka mõnusad tööriistad ja järgmised kõrvarõngad tulid juba uhkemad, minu arvates vähemalt :D Need on puidust pärlitega ning linasest niidist heegeldatud. Päris mõnus on nokitseda sedamoodi ja see andis mulle omamoodi ka uut indu.
Teiseks tahaks näidata oma õe meistriteoseid. Mainin ära, et põhimõtteliselt hoidis ta heegelnõela esimest korda elus käes :) Mõlemad kõrvarõngad on heegeldatud. Need punased näevad minu arvates välja nagu oleks see süstikpits. Hästi uhked ja mina olen uhke oma õe üle! :)
 Õe tehtud / Made by my sister
I'm in the phase, where I want to do something else besides embroidering at the moment. Sometimes you just feel that everything goes down the hill. You've got no time, no new ideas, no motivation... These kind of feelings came over me. But then I met a wonderful person, who made me think, why I feel this way. I took some time out and reorganized my thoughts. It's just not possible to do everything and world won't stop turning, if some lines from your to-do list will not get ticked down.
You've already seen my first attempt to make jewelry. I also bought myself a very nice tool set. And now my second attempt came out very nicely, at least it seams this way to me :D These are made with linen thread and wooden beads. It's quite nice to make something different and it's kind of like a new breeze in my life.
Secondly I'd like to brag with my sister. I'd like to mention, that she practicaly held crochet needle first time in her hands in her life :) She made these incredible earrings. Both are crochet. To me the red ones look like tatting. Very beautiful and I'm very proud of my sister! :)
Samuti õe tehtud / Also made by my sister

08 February 2010

Monday Moodboard - Blue sky

Ma igatsen nii väga sinist taevast ja päikest. Kõigis nendes töödes on natuke taevast.
Loodud euroopa kunstnike poolt European Street Team'ist.
Vaata ka teisi mosaiike Fleur Fatale blogist.
 
P8Accessories 

I miss blue sky and sun. You can find a little bit of sky in all these artworks.
Made in Europe by members of European Street Team.
Check other wonderful mosaics from Fleur Fatale's blog.

02 February 2010

Uued mänguasjad / My new toys

 
Ma sain paki! / I got mail! :)
 
Ilus roosa / Pretty in pink
Superluks teenindus! Pakk kiirelt kätte! Ei mingit jamamist postkontoris, järjekorras seismist ega kannatamast seda, kuidas postitöötaja  end su peal välja elab. Smartpost! :) Olgu-olgu, reklaamiminutid läbi. Aga kui nüüd asjast rääkida, siis esimest korda kasutasin ja olen väga rahul, väga mugav. Kahju, et kõiki pakke ei saa sinna tellida.
Langesin allahindluse lõksu ja pärast paaripäevast kaalumist, tegin emotsionaalse ostu. Tegelikult juba mõnda aega olen mõlnud, et tahaks omale ehete tegemiseks tangide komplekti. Helmehaldjas oli soodne pakkumine ja ma ei suutnud vastu panna :) Mõistan, et uued mänguasjad võivad olla uue sõltuvuse tekitajaks, kuid võtan selle riski sellegi poolest ning esimesel vabal hetkel asun Helmehaldja töötuba lähemalt uurima :)

I fell into sale trap and after few days consideration, I made an emotional purchase. Well, actually, I've been thinking for a while to buy myself jewelry making set. Local beads online shop had a wonderful offer and I just couldn't resist :) I understand that I may have caught a dangerous new addiction, but I'm ready for this risk and when I have first free moment, I'll jump into their tutorials to get more into it :)

01 February 2010

Monday Moodboard - Blue Black White

Veebruar on üks teistmoodi kuu. Ta on aasta kõige lühem kuu, kõige külmem kuu, veebruaris on vastlapäev ja sõbrapäev. Kõige tähtsam päev minu jaoks on 24. veebruar, Eesti iseseisvuspäev. Minu tänane mosaiik on meie lipu värvides - sinine-must-valge.
Vaata ka teisi mosaiike Fleurfatale'i blogis.
 

February is different month. It's the shortest month of the year, it's the coldest month, there's Shrove Tuesday in February and Valentines Day. The most important day for me is February 24th, Independence Day of Estonia. My mosaic today is in our flag colors - blue-black-white.
Check other beautiful mosaics at Fleurfatale's blog.
Related Posts with Thumbnails