08 August 2009

Head asjad / Good things

Olime paar päeva Helsingis. Peatusime hotellis, mis varem oli vangla. See nägi tõesti vangla moodi välja ka :) Väikesed aknad ja korruste vahel olid suured metallist trepid (täpselt nagu selles Pahade tüdrukute seriaalis). Mu uus kohver sai seal oma ristsed ja ta oli väga tubli ja teenis meid hästi.
Enne reisi otsisin mõned käsitöövahendite poed välja ja märkisin oma kaardil ära. Samuti leidsin ühe raamatupoe, kus pidavat palju käsitöökirjandust olema ja enamasti just inglise keeles.
Esimesel päeval siis kruiisisimegi mööda käsitöö poode ja selle raamatupoe leidsime ka üles. Poekesed olid väga vahvad, valik on väga suur. Kahjuks on hinnad aga päris krõbedad. Aga see raamatupood oli küll üks väärt leid. Poe nimi on Hobboks. Seal on terve suur sein käsitööraamatuid täis ja tõesti palju inglisekeelset kirjandust. Mina ostsin omale raamatu raamatuköitmisest. Nii raske oli valida ja otsustada, millist võtta ja millist jätta :) Õnneks eilsel köitmiskursusel Viki mainis, et see on väga hea raamat. Seega hea asi nr 1 on mu uus raamat :) Juhuslikult sattusime ka ühte majja, kus müüdi AINULT käsitööd - Kiseleffin Talo. Seal oli tehnikaid seinast seina - kudumine, heegeldamine, köitmine, maalimine kõikvõimalikele materjalidele, õmblustööd, nahkkotad jne-jne. Arusaadavatel põhjustel ei lubatud meil seal pildistada. Kui Helsingisse satute, soovitan kindlasti sinna minna.
Hea asi nr 2.
Eile oli Anija mõisas Köitmiskursus Viki juhendamisel. Läksin sinna lootuses, et saan vähemalt kaks köitmisstiili selgeks ja ehk on neist abi, kui hakkan järgmisel aastal oma pulmadeks valmistuma. Aga tulemus oli see, et õppisime hoopis neli stiili selgeks ja neid kõiki saan ma kasutada nii erinevatel viisidel. Õppisime jaapani köidet, köitmist paeltele, õmbluseta albumi tegemist ning lõpuks coptic bindingut. Jaapani köide oli kõige lihtsam ja tulemused olid lihtsalt võrratud. Teised stiilid olid veidi keerulisemad, aga kõik said väga hästi hakkama ja neist on tulevikus nii palju kasu! Ma sain mõtteid järgmiseks aastaks, sain selgeks, kuidas saaks oma tohutu ajakirjade hunniku ära köita ja tekkis juba palju mõtteid jõulukingitusteks :) Köitmine on üks võrratult kasulik oskus.
Ja viimaks hea asi nr 3.
Mõni aeg tagasi ma osalesin ühel give-awayl. Eesti keeles oleks see vist lihtsalt loosimine. Shrimp Salad Circus viis läbi loosimise, kus anti ära teatud summa eest ükskõik milline kaelaehe. Selleks tuli kommenteerida, lisada see link Twitterisse jne. Ma tegin kõik need asjad läbi, sest ma tõesti tahtsin seda võita :) Ja ma VÕITSINGI!!! :) Ma olin nii õnnelik. Auhinnaks olid Dottyrali ehted. Tal on tõesti superilusad asjad ja sobivad mu maitsele väga hästi. Dotty oli nii armas ja andis mulle kaelaehte asemel hoopis ühe käevõru, mis kohe mu lemmikuks sai. Kui Soomest tagasi jõudsime, ootas see pakk mind laual. Ma teadsin kohe, mis see on :) See käevõru on just selline nagu ma ette kujutasin. Aitäh veel kord Dottyle ja Shrimp Salad Circusele! :)
Head asjad ei saa veel läbi. Neid on veel tulemas :)

We were few days in Helsinki. We stayed at the hotel which was a previous prison. It really looked like a prison too. Small windows high and big metallic stairs between floors. My new suitcase served us very well.
Before the trip i searched for the craft store addresses, marked some on my map. I also found a hint about one very good bookshop in Helsinki, which sells many craft books and most are in English.
So the first day we mostly spent cruising through craft shops and found also this book shop. It was really amazing and it was so hard to choose. I finally decided to take one book about bookbinding. Luckily yesterday Viki said, it's a very good book. So my good thing nr 1 is my new book :) We came across to one wonderful house, where people sell ONLY handcraft. It's beautiful Finnish handcraft. They have it all, sewing, crochet, knitted, paintings on all sort of materials, jewelry etc-etc. House is Kiseleffin Talo. If you ever get to Helsinki, i really recommend to go there. Sadly, but i understand why, we weren't allowed to take any pictures.
Good thing nr 2
I was on bookbinding course. I hoped to learn two ways of binding and hopefully the skills will be useful next year, when preparing for the wedding. But i got a LOT more. We learned four styles - japanese style, sewing on tapes, makeing album without sewing and coptic binding. All these styles are very useful and i can use them in so many ways. Now i can bind all my craft magazines, i have some thoughts for the wedding and also for christmas presents. Bookbinding is one very useful skill.
And the good thing nr 3.
I participated in one giveaway for some time ago. Shrimp Salad Circus ran that and prize was for certain sum one pendant from Dottyral.
Dotty makes really wonderful things and i fell in love at the minute i saw them. You needed to comment and post about this giveaway in Twitter etc. I did all i could to get some more extra votes. And this all was worth it - I WON!!! :) I'm so happy. Dotty was so sweet and instead of pendant, she gave me one wrist cuff, i really liked. When we got back from Finland, the package was waiting for me. I knew instantly what it was :) The wrist cuff is wonderful. Thank you again Dotty and Shrimp Salad Circus.
But the good things are note over. More to come! :)




 

No comments:

Related Posts with Thumbnails